TOP

Roel Roelofs maakt overstap naar Hooijer Footwear Group

De Hooijer Footwear Group haalt schoenentopman Roel Roelofs binnen als de nieuwe managing director van Jan Jansen Amsterdam. CEO Bart van Iersel: “Het merk is toe aan de volgende stap.”

Foto’s: Jan Jansen Amsterdam

Een transfer in schoenenland: Roel Roelofs start op 1 maart 2023 als managing director van Jan Jansen Amsterdam. Het label is onderdeel van de Hooijer Footwear Group, dat de merkrechten twee jaar geleden van de bekende Nederlandse schoenenontwerper kocht en voor voorjaar 2022 herintroduceerde. Roelofs krijgt de leiding over alle merkactiviteiten, van design tot verkoop.

Volgende stap

Het merk is toe aan de volgende stap, stelt Bart van Iersel, algemeen directeur van de Hooijer Footwear Group, in een aankondiging. “In 2022 hebben we het eerste volle jaar gedraaid met een zomer-, winter- en gelegenheidscollectie. Het DNA is duidelijk en sterk. Er is nu behoefte aan focus en doorontwikkeling. Hierbij is de expertise van Roel meer dan welkom.”

Lees ook: Oud en nieuw werk van schoenenlegende Jan Jansen op de catwalk in Londen

Roelofs gaat zich onder meer richten op het verder verstevigen van de collectie en het uitbreiden van de verkoop in het buitenland. Van Iersel: “Want hoe mooi ook om in eigen land weer Jan Jansen te kunnen dragen, voor een premium merk als dit heb je een grotere markt nodig.”

Uitgebreid schoenen-CV

Jan Jansen is niet de eerste grote naam waaraan Roelofs zich verbindt. Hij komt van Fresh BV, de holding boven Fred de la Bretoniere en Shabbies Amsterdam, waar hij general manager was. In totaal werkte hij ruim twaalf jaar in verschillende functies voor de merken. Eerder in zijn carrière was hij productmanager bij Mexx, inkoopdirecteur bij Ariston Nord West Ring Schuh en inkoper voor Invito en Manfield.