TOP

Distributie Crocs naar Hooijer Footwear Group

Hooijer Footwear Group is per 1 augustus 2023 de nieuwe distributeur van Crocs voor de Benelux, Duitsland en Oostenrijk. Met de samenwerking willen beide partijen de positie van het bekende schoenenmerk in deze landen verder versterken.

Beeld: Crocs

Crocs Inc. werkte al met de Hooijer Footwear Group samen voor de distributie van het eind 2021 ingelijfde Heydude in de Benelux, Duitsland en Oostenrijk. Die samenwerking wordt nu verdiept door ook Crocs bij Hooijer onder te brengen. In nauw overleg met het Amerikaanse hoofdkantoor komt een op de markten afgestemde collectie beschikbaar voor geselecteerde klanten, zo blijkt uit een persbericht. Die is vanaf deze zomer te bezichtigen in Cast, Trademart Brussel en verschillende inkoopcentra in Duitsland, te beginnen met Hannover en München. Randolf Friedel leidt het verkoopteam.

Omarmd door de modewereld

Voor Hooijer is Crocs het tweede bekende klompenmerk dat in korte tijd aan het portfolio wordt toegevoegd. Het schoenenbedrijf uit Oldenzaal werd dit voorjaar ook distributeur voor de clogs van Scholl (DACH-regio), dat bezig is aan een comeback. Net als Crocs, dat sinds de pandemie weer helemaal door de modewereld is ontdekt en samenwerkt met verschillende modehuizen en popsterren.

Commercieel directeur Bart Hooijer is dan ook verheugd met de nieuwste toevoeging aan het bedrijf. “Crocs is geliefd bij consumenten over de hele wereld. We kijken ernaar uit om met onze uitgebreide ervaring in de Benelux, Duitsland en Oostenrijk de groei te stimuleren en een succesvolle samenwerking op te bouwen.”