TOP

Hooijer Footwear Group wordt distributeur Heydude voor Benelux, Duitsland en Oostenrijk

De Hooijer Footwear Group en Heydude verdiepen hun samenwerking. Hooijer was al agent voor de Nederlandse markt en is per direct aangesteld als nieuwe distributeur voor de Benelux, Duitsland en Oostenrijk.

Foto’s: Heydude/Mylene Timessen

Vanaf dit inkoopseizoen (zomer 2023) zullen alle activiteiten van Heydude voor deze landen via de Hooijer Footwear Group verlopen, meldt het schoenenbedrijf in een persbericht. De stap past binnen de internationale ambities; algemeen directeur Bart van Iersel en commercieel directeur Bart Hooijer vertelden in Schoenvisie al eerder over de plannen om op Europees niveau te gaan opereren.

Van Italiaanse oorsprong

De Italiaanse ondernemer Alessandro Rosano richtte Heydude in 2008 op met het doel om ‘moderne schoenen met de luchtigheid van een slipper’ te brengen. Het merk is gespecialiseerd in lichtgewicht (reis)schoenen voor mannen, vrouwen en kinderen en met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het ontwerp is geïnspireerd op de mocassin, met een wijde pasvorm die veel ruimte voor de tenen laat.

Heydude werd in het voorjaar van 2019 in Nederland geïntroduceerd door Schoenen van de Graaff. Toen dat agentuur twee jaar later stopte, nam Hooijer de vertegenwoordiging over. Met succes, schrijft het bedrijf: “De afgelopen jaren heeft Heydude zowel online als in de fysieke winkels een exorbitante groei doorgemaakt. Nederland liep hierin voorop.”

Internationale groei

Die groei bleef niet onopgemerkt; Heydude werd eind 2021 ingelijfd door Crocs Inc. De nieuwe eigenaar wil internationaal uitbreiden en doet dan in Europa in samenwerking met Hooijer. Van agent voor de Nederlandse markt wordt het Twentse schoenenbedrijf distributeur voor de hele Benelux, Duitsland en Oostenrijk. De leveringen gaan vanuit het magazijn in Oldenzaal plaatsvinden. De Nederlandse retail kan voor inkoopafspraken net als voorheen terecht in de showroom in Cast en inkopers uit België en Luxemburg in Trademart Brussels. Voor Duitsland en Oostenrijk zijn lokale accountmanagers aangesteld.