TOP

Crocs opent outlet in Batavia Stad

Crocs opent een winkel in Batavia Stad Fashion Outlet in Lelystad, de tweede outletstore van het Amerikaanse schoenenmerk in Nederland.

Beeld: Crocs

De andere winkel is te vinden in Designer Outlet Roermond. Retaildirector Jasper den Hartog is blij met de nieuwste aanwinst aan het winkelaanbod van Batavia Stad Fashion Outlet. “De winkel gaat deze zomer letterlijk vliegen”, voorspelt hij op Linkedin. “Let’s Croc’n roll!”

Crocs is aan een voorzichtige opmars in het straatbeeld bezig. Het merk had op het hoogtepunt van zijn populariteit meerdere brandstores in Nederland, maar midden jaren 10 sloten deze weer. Het merk beleefde moeizame jaren, maar is zeker sinds de pandemie weer helemaal terug.

Lees ook: Crocs lelijk? Het eens zo verguisde merk is nu de lieveling van de modewereld

Het Amerikaanse schoenenbedrijf sloot 2022 af met een omzet van 3,6 miljard dollar, een plus van 54 procent. Daarin zijn ook de resultaten van Heydude inbegrepen, dat vorig jaar werd ingelijfd. En ook 2023 begon met een omzetstijging van 34 procent zo goed, dat CEO Andrew Rees de jaarverwachting naar boven bijstelde.