TOP

Scapino opent nieuw vlaggenschip in Rotterdam

Scapino opent binnenkort een flagshipstore in Rotterdam. Volgens algemeen directeur Adem Doymaz komen er dit jaar nog minimaal vier nieuwe winkels bij.

Beeld: Scapino

Het nieuwe vlaggenschip van Scapino komt in winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam (foto). Op een oppervlakte van 1000 vierkante meter worden schoenen, sportartikelen en kleding gepresenteerd op de manier die klanten van de discounter gewend zijn: met het bekende zelfbedieningsconcept.

Groeien en investeren

“Ondanks de roerige retailmarkt lukt het ons om blijvend te groeien en te investeren in de toekomst”, stelt Adem Doymaz in een persbericht over de opening. De Scapino-topman, die recent ook de leiding over Ziengs Schoenen kreeg, zegt altijd op zoek te zijn naar locaties in de buurt van ‘publiekstrekkers als Aldi, Lidl of Action’.

“Ook op het gebied van e-commerce zijn er grote ontwikkelingen”, vervolgt de directeur. “Door een nieuw platform te lanceren en ship-from-store vanuit de winkels te optimaliseren, ontwikkelt Scapino zich tot een volwaardige omnichannel speler.”

Vernieuwen van winkels

Scapino heeft nu 175 winkels in Nederland. Dit jaar kwamen er al twintig vestigingen bij. Ook werden 62 winkels omgebouwd naar het nieuwe winkelconcept. Doymaz verwacht dat Scapino eind 2024 klaar is met het vernieuwen van de bestaande winkels.