TOP

Directeur Scapino krijgt ook leiding over Ziengs

Scapino-topman Adem Doymaz gaat ook Ziengs leiden. Per 24 juli is hij aangesteld als algemeen directeur van de schoenenketen.

Beeld: Annemiek Volkers

Adem Doymaz werd in 2019 benoemd als algemeen directeur van Scapino. Onder zijn leiding heeft de discounter ‘haar plek in de Nederlandse winkelstraat zichtbaar gepakt’, kondigt moederbedrijf Zire aan. “Deze uitdaging gaat Adem nu ook aan met het team van Ziengs Schoenen.”

Doymaz wordt in zijn nieuwe rol ondersteund door zijn huidige marketingmanager Jordi Hillenga, het brein achter Scapino’s genderneutrale hakkencollectie. Hillenga wordt als formulemanager van Ziengs Schoenen verantwoordelijk voor het concept, de marketing en de e-commerce.

Met de komst van Doymaz en Hillenga lijkt het fundament voor Ziengs’ toekomst gelegd. Daarvoor zag de keten in korte tijd verschillende CEO’s komen en gaan. Doymaz volgt Roy van Keulen op, die zowel Ziengs als Zire leidde maar de functie afgelopen mei na anderhalf jaar neerlegde. Zijn voorganger bij Ziengs, Tico Schneider, bleef met zes maanden ook niet lang.