TOP

CEO Roy van Keulen verlaat Ziengs Retail

Na vanHaren moet ook Ziengs Retail (Ziengs en Scapino) op zoek naar een nieuwe topman. Roy van Keulen is teruggetreden als algemeen directeur van het schoenenbedrijf.

Foto: Annemiek Volkers

Roy van Keulen had sinds september 2021 de leiding over Ziengs Retail (ZiRe), het moederbedrijf van schoenenketens Ziengs en Scapino. Hij volgde eigenaar Henk Ziengs op, die in het jaar van zijn 65e verjaardag besloot een stap terug te doen binnen de organisatie, maar wel nauw betrokken bleef bij alle beslissingen.

Van Keulen legde zijn taken eind april neer. Zijn vertrek was zijn eigen keuze, zegt hij tegen Retailtrends. De afstand – het hoofdkantoor van ZiRe zit in Drenthe – speelde een rol. “Ik woon in Bilthoven en moest dagelijks naar Assen rijden voor mijn werk, dus ik zag mijn kinderen niet veel. Daar ga ik nu eerst tijd insteken.” Hij kijkt positief terug op zijn tijd bij het schoenenbedrijf. “Ik heb mooie stappen gezet en Ziengs heeft veel marktaandeel gewonnen.”

Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend. Volgens Van Keulen geeft directielid Ellen van Acht nu tijdelijk leiding aan Ziengs Retail en wordt gezocht naar een nieuwe CEO voor Ziengs Schoenen. Die functie werd eerder bekleed door voormalig Hema-topman Tico Schneider, maar die bleef met zes maanden niet lang. Daarna combineerde Van Keulen beide functies. Hij was op het moment van schrijven niet bereikbaar voor verder commentaar.