TOP

Han Sterk vertrekt als directeur van vanHaren

Nog geen jaar na zijn aantreden als directeur bij vanHaren legt Han Sterk zijn functie neer. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend.

Han Sterk verlaat vanHaren ‘in goed overleg’. Dat laat Julia van Strijdhoven, woordvoerder van de schoenenketen, in een reactie weten. Een opvolger is nog niet gevonden; tot die tijd worden Sterks taken verdeeld onder CFO Robert Vos en de rest van het managementteam, en medewerkers van moederbedrijf Deichmann. Het nieuws is opvallend omdat Sterk nog geen jaar geleden als directeur bij vanHaren begon. Het bedrijf geeft geen commentaar op de reden van zijn vertrek en wat dit betekent voor de koers van de schoenenketen.

Drie bewogen jaren

Sterk begon in 2020 als inkoopdirecteur bij vanHaren en volgde oud-directeur Krein Bons afgelopen juli op als nieuwe topman. “Na ruim drie bewogen jaren is het nu tijd voor nieuwe avonturen”, kondigt hij aan op Linkedin. Hij focust in eerste instantie op het uitbouwen van zijn bedrijf SterkSpreker, waarvoor hij onder meer als dagvoorzitter inzetbaar is, en gaat daarna op zoek naar een nieuwe uitdaging. “In de retail of elders.” Eerder werkte hij al voor Boss en OFM.

“Voor nu: het was een eer om deze prachtige retailer mede te mogen leiden”, vervolgt hij. “Ik kijk vol trots terug op onder andere een fantastische overname van Brantano, met managen mét en van een topteam tijdens en na de coronajaren en de prachtige vernieuwde interieurconcepten die nu zichtbaar zijn in de winkels.”