TOP

Topman Krein Bons neemt na meer dan 25 jaar afscheid van vanHaren

Hij was één van de langst zittende CEO’s in retailland, maar op 1 juli legt Krein Bons na 26 jaar zijn functie bij vanHaren Schoenen neer. Han Sterk volgt hem op als algemeen directeur.

Foto: VanHaren

Na zich meer dan vijfentwintig jaar ‘met hart en ziel’ voor vanHaren te hebben ingezet, is het tijd om de verantwoordelijkheid over te dragen aan een nieuwe generatie. Dat zegt Krein Bons in een persbericht over zijn vertrek. “Een generatie die de missie op eigen wijze zal voortzetten zonder de waarden, die binnen vanHaren sterk verankerd zijn, uit het oog te verliezen.”

Opvolger uit eigen organisatie

Die opvolger is iemand uit de eigen gelederen. Bons draagt zijn taken over aan collega Han Sterk, die momenteel werkzaam is als directeur inkoop & logistiek bij de schoenenketen. Sterk startte begin 2020 bij vanHaren en had daarvoor leidinggevende functies bij Hugo Boss Benelux en Only for Men. Vanaf medio juni zal hij samen met financieel directeur Robert Vos de directie van de schoenenketen vormen. “Han is de afgelopen twee jaar een deskundig en betrokken persoon gebleken, die past binnen de visie en strategie van onze organisatie”, zegt Bons. “Ik ben ervan overtuigd dat hij er samen met Robert voor zorgt dat het merk relevant blijft voor schoenliefhebbers.”

Lees ook: wie is Krein Bons? Een portret in 15 persoonlijke vragen.

Bevlogen leiderschap

Sterk heeft grote schoenen te vullen: Bons is sinds 1996 directeur van vanHaren en daarmee één van de langstzittende CEO’s in retailland. “Onder zijn bevlogen leiding heeft vanHaren zich ontwikkeld tot een sterke speler in de retail, zonder het familiaire karakter van het bedrijf te verliezen”, zegt de aanstaande algemeen directeur. “De liefde voor ‘zijn’ mensen heeft daarbij altijd voorop gestaan. Zijn ondernemerschap, ambitie en passie hebben ervoor gezorgd dat vanHaren is uitgegroeid tot een gezonde, professionele en innovatieve organisatie binnen de retailbranche.”