TOP

Verdriet bij familiebedrijf Durlinger na overlijden zoon (19) van directeur

Verdriet en ontzetting bij familiebedrijf Durlinger uit Sittard. De schoenenketen zou op zaterdag 21 mei het 140-jarig jubileum vieren, maar heeft de festiviteiten afgelast na het overlijden van Xavier Durlinger (19), de zoon van algemeen directeur Roger Durlinger. Inmiddels heeft de politie bevestigd dat de jongen door een misdrijf om het leven is gekomen.

Foto: Durlinger

“Onze gedachten gaan uit naar Roger en de rest van de familie”, laat woordvoerder Loes Sieben van Durlinger’s Schoenbedrijf in een reactie weten. “We zijn verdrietig en verbijsterd en zullen als organisatie alles doen om de familie Durlinger te steunen in deze moeilijke tijd.” De 19-jarige Xavier Durlinger werd sinds 11 mei vermist. Zijn lichaam werd vorige week donderdag gevonden. Toen hield de politie nog een slag om de arm, maar inmiddels is bevestigd dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen.

Festiviteiten afgelast

Het familiebedrijf zou die zaterdag het 140-jarig jubileum vieren, met muziekoptredens in verschillende winkels in Limburg en Noord-Brabant. Ook stond er een groot feest voor alle medewerkers gepland. De festiviteiten zijn afgelast, zegt Sieben. “De winkels zijn gewoon open; het is de wens van Roger dat het bedrijf blijft doordraaien. Wellicht dat we het op een later moment nog inhalen, maar daar zijn we op dit moment niet mee bezig.”

Groot in het zuiden

Durlinger bestond recent 140 jaar. Het boek van het familiebedrijf opende in 1881, toen oprichter Joseph Durlinger een schoenenzaak aan de Limbrichterstraat in Sittard opende. Inmiddels is de keten ook ver buiten Sittard actief met in totaal 46 vestigingen, 43 van Durlinger en drie van Tamaris in Limburg, Noord-Brabant, Gelderland en Zeeland. Daarmee is het bedrijf niet alleen de oudste, maar ook de grootste schoenenretailer van Zuid-Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Panningen, waar Durlinger in 2016 naartoe verhuisde, na de fusie met Shoetime. Het bedrijf is online actief met vier webshops; het eigen online kanaal durlinger.com en shoetimeonline.nl, riekeronlineshop.nl en schoenmaatjes.com. 

Noot van de redactie: dit bericht is bijgewerkt naar aanleiding van de meest recente politie-update. Eerder werd melding gemaakt van ‘sterke vermoedens’ van een misdrijf.