TOP

Nog altijd onduidelijkheid voor schoenfamilie Durlinger, beloning voor gouden tip dood Xavier (19)

In het onderzoek naar de dood van de 19-jarige Xavier Durlinger, telg van de bekende Limburgse schoenenfamilie, is een beloning van €15.000 uitgeloofd voor de gouden tip. Dat werd dinsdagavond bekend gemaakt in Opsporing Verzocht.

Foto: Mike Labrum via Unsplash

Ook deelde de politie meer informatie over de omstandigheden waaronder Xavier Durlinger overleed en werden er beelden vrijgegeven van een auto die dezelfde nacht in de buurt werd gesignaleerd. De tiener uit Sittard verdween in de avond van woensdag 11 mei. Zijn lichaam werd ruim een week later gevonden bij de Kollenberg, een bos aan de rand van de stad. Vast staat dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen. In de daaropvolgende weken doken ook zijn bezittingen op; zijn fiets in een straat in de buurt, zijn pet en heuptasje in een andere wijk in de stad. Zijn horloge is nog niet terecht.

Schokgolf in de sector

Xaviers overlijden veroorzaakte niet alleen een schokgolf in Sittard, maar ook in de schoenenbranche. De tiener komt uit een bekende schoenenfamilie; hij is de zoon van Roger Durlinger, de algemeen directeur van de gelijknamige schoenenketen met 43 vestigingen in het zuiden van het land. Het bedrijf maakte zich net op voor het 140-jarig jubileumfeest toen Xavier gevonden werd. Alle festiviteiten werden afgelast.

Verschillende scenario’s

Ruim drie maanden na zijn dood is nog altijd niet bekend wat er is gebeurd. De politie houdt rekening met verschillende scenario’s. Xaviers dood zou te maken kunnen hebben met de drugshandel waarbij hij betrokken was geraakt, maar gezien het grote sociale netwerk van de jongen zou ook het gevolg kunnen zijn van een persoonlijk conflict. De Limburger meldt dat er daags na de uitzending al meer dan twintig tips zijn binnengekomen.