TOP

Durlinger en Het Goed gaan samen herbruikbare schoenen inzamelen

Durlinger en kringloopwarenhuis Het Goed gaan samenwerken om door de inzameling van herbruikbare schoenen een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Schoenen die niet meer worden gedragen kunnen voortaan worden ingeleverd bij een van de 42 Durlinger winkels. De klant ontvangt hiervoor een waardebon en goede schoenen vinden een nieuwe eigenaar bij Het Goed. Het verlengen van de levensduur van de schoen is het gezamenlijke doel.

Beeld: Durlinger

Het verlengen van de levensduur van schoenen is het doel waarvoor Durlinger en Het Goed zijn gaan samenwerken. De winkelketen en de kringlooporganisatie streven ernaar dat zoveel mogelijk schoenen lokaal worden hergebruikt. Hiermee wordt de afvalberg kleiner en wordt CO2-uitstoot voorkomen.

Klanten van Durlinger worden opgeroepen om schoenen die zij niet meer dragen in te leveren bij haar schoenenwinkels. Als dank hiervoor ontvangt de klant een waardebon van vijf euro die te besteden is bij Durlinger. Het Goed zorgt dat de ingezamelde schoenen in haar sorteercentra worden gecontroleerd. Schoenen die aan de kwaliteitscriteria voldoen zullen via de kringloopwarenhuizen van Het Goed een tweede leven krijgen. In deze winkels is naast schoenen, een uitgebreid assortiment van tweedehands items is te vinden, waaronder kleding, meubels en woonaccessoires.

Tweede leven

Voor Roger Durlinger, directeur van Durlinger, is de samenwerking met Het Goed een mooie manier om de duurzaamheid van schoenen te verlengen. “Bij Durlinger zetten we ons in voor duurzaamheid. We vinden het zonde als schoenen in de kast blijven staan en gunnen ze een nieuwe blije eigenaar. Door de samenwerking met Het Goed kunnen schoenen worden ingezameld en zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk schoenen een tweede leven krijgen. Zo dragen we op een mooie manier bij aan het milieu.”

Circulair en inclusief

De schoenen die Durlinger inzamelt, komen terecht bij Het Goed, een sociale onderneming met 31 eigentijdse kringloopwarenhuizen en zes textielsorteercentra door heel Nederland. Vanuit de missie ‘werk maken door hergebruik’, zet Het Goed zich samen met gemeenten en andere partners in voor een inclusieve en circulaire samenleving. Bij Het Goed zijn ruim 1.750 medewerkers werkzaam, waarbij het merendeel speciaal op hen afgestemd werk wordt geboden en daarmee de kans krijgen om werkervaring op te doen en door te stromen naar een reguliere baan of vervolgopleiding. Via de kringloopwarenhuizen van Het Goed wordt dagelijks aan ruim 30.000 producten een tweede leven gegeven.

Willem van Rijn, directeur van Het Goed, is blij met de samenwerking met Durlinger. “Het is essentieel om spullen, waaronder schoenen, langer te gebruiken. Bovendien bieden we door deze samenwerking aan meer mensen de kans om waardevolle werkervaring op te doen. Met elkaar leveren we zo een bijdrage aan een circulaire én inclusieve samenleving.”