TOP

Sole Agency nieuwe agent voor EKN Footwear

Sole Agency is de nieuwe vertegenwoordiger van EKN Footwear voor de Nederlandse markt. Eigenaar Rajko Oppier heeft hoge verwachtingen van het duurzame Duitse schoenenmerk. "Sustainable footwear heeft een enorm succespotentieel."

Beeld: EKN Footwear

Sole Agency verwacht veel van het duurzame EKN Footwear. “Een duurzame levensstijl is de groeimarkt van de toekomst”, zegt oprichter Rajko Oppier in aan aankondiging. “En sustainable footwear heeft een enorm succespotentieel in Nederland. Binnen dat segment willen we EKN positioneren als een pionier, marktleider en innovator op het gebied van stijlen, sociale verantwoordelijkheid en het gebruik van duurzame materialen.”

Gedeelde waarden

EKN Footwear denkt in Sole Agency een goede partner te hebben gevonden voor uitbreiding in ons land. “We zijn verheugd om Rajko en zijn team aan boord te hebben”, zegt verkoopdirecteur Michael Schmitz. “Het is een ervaren en succesvolle agent met een bewezen staat van dienst in de duurzame lifestylemarkt. Rajko en zijn team hebben de expertise om merken effectief te positioneren. Ze werken samen met duurzame conceptwinkels en gelijkgestemde retailers om consumenten te helpen betere producten te vinden. Bovendien deelt Sole Agency onze waarden.”

Verantwoordelijkheid nemen

EKN Footwear werd in 2015 opgericht als reactie op, zoals het merk het zelf formuleert, ‘de sneakermarkt die de afgelopen decennia is overspoeld met slecht gemaakte, synthetische schoenen die slecht zijn voor het milieu en vaak voor een schijntje geproduceerd worden onder onwaardige arbeidsomstandigheden.’ Het label wil zijn verantwoordelijkheid te nemen en op eerlijke wijze duurzame schoenen van hoogwaardige en gerecyclede materialen produceren.