TOP

Tweedehands sneakerspecialist Wear sluit winkel in Koopgoot na ‘succesvolle pilot’

De pop-upstore van ‘refurbished’ sneakerspecialist Wear aan de Koopgoot gaat dicht. Na een jaar retailen in de bekende Rotterdamse winkelstraat willen oprichters Pim Roggeveen en Lorenzo van Galen zich nu focussen op de webshop en het verder uitbouwen van het netwerk van shop-in-shops.

Beeld: Wear

De pop-upstore van Wear in de Rotterdamse Koopgoot sluit op 31 mei. Dat kondigen oprichters Pim Roggeveen (rechts op de foto) en Lorenzo van Galen (links) aan in een persbericht. Na een ‘succesvolle pilot’ verleggen ze de focus naar online en shop-in-shops. “Deze periode heeft ons geleerd dat de vraag naar ons product er is”, aldus Roggeveen. “Maar het groeipad ligt ergens anders.” Wear heeft al shop-in-shops bij de Bristol-vestigingen in Beveren en Zaandam en werkt samen met De Bijenkorf voor een speciale sneaker-schoonmaakservice. De Rotterdamse startup haalde recent nog groeigeld op bij een groep private investeerders om verder uit te breiden.

Stap naar het grote publiek

Wear knapt tweedehands sneakers op en biedt ze opnieuw en tegen scherpe prijzen als ‘refurbished’ aan. Het bedrijf verkoopt ook eigen merchandise, de ‘F*ck New’-collectie, eveneens gemaakt van tweedehands kleding. Dat doen de ondernemers met een team van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met de in juni 2022 geopende pop-up wilden Van Galen en Roggeveen een groter publiek laten kennismaken met dat concept. “Dat was ontzettend spannend”, zegt Van Galen. “Een tweedehands product tussen alle nieuwe fashionketens.” Volgens Roggeveen hadden veel bezoekers niet eens door dat het om tweedehands sneakers ging. “Ze waren verrast door de kwaliteit. Dat was voor ons bepalend.”