TOP

CEO Achim Gabor verlaat Gabor Shoes AG

Achim Gabor vertrekt bij Gabor Shoes AG. De CEO neemt medio juli afscheid van het Duitse schoenenbedrijf wegens gezondheidsredenen.

Beeld: Gabor

Wie hem opvolgt als directeur en of dat een telg van de Gabor-familie zal zijn, is nog niet bekend. Achim Gabor laat in een persbericht weten dat de bedrijfsvoering zonder beperkingen wordt voortgezet. “Met de bestaande managementstructuren en onze betrokken medewerkers kunnen al onze klanten, leveranciers en partners vertrouwen op het continueren van een betrouwbare samenwerking, op de gebruikelijke Gabor-manier”, zegt hij.

Tweede generatie

Gabor Shoes AG is met de merken Gabor, Pius Gabor en Rollingsoft een van de bekendste schoenenleveranciers van Duitsland. Het verhaal van het bedrijf begint in 1919 als grondlegger Pius Gabor een schoenen- en lederwarenwinkel opent. Zijn zonen, Bernard en Joachim, leggen zich na de Tweede Wereldoorlog toe op de productie van vrouwenschoenen met de B. & J. Gabor-fabriek in Barmstedt, nabij Hamburg. Het wordt de voorloper van het huidige Gabor Shoes AG, dat tegenwoordig in Rosenheim zetelt. Het bedrijf heeft daarnaast locaties in Portugal en Slowakije, waar in totaal ruim drieduizend mensen werken. Achim Gabor leidt de onderneming als tweede generatie.