TOP

Gabor stelt ervaren strateeg aan als nieuwe CEO

Gabor Shoes AG heeft een nieuwe CEO. Stefan Blöchinger volgt directeur Achim Gabor op, die zijn taken wegens gezondheidsredenen neerlegt.

Beeld: Gabor Shoes AG

De 54-jarige Blöchinger is iemand uit de eigen gelederen; hij startte vorig jaar augustus bij het Duitse schoenenbedrijf als financieel en administratief directeur. Aanvullend neemt hij de taken van vertrekkend directeur Achim Gabor over. Op 18 juli 2023 werd hij door de Raad van Commissarissen benoemd tot CEO, meldt het Duitse schoenenbedrijf in een aankondiging. Daarmee is het nieuwe managementteam compleet. Peter Bradler werd met ingang van juni al aangesteld als hoofd inkoop, research en development, Tom Czizegg kreeg de leiding over de mannenschoenentak.

Ervaren strateeg

Met zijn komst krijgt Gabor een ervaren strateeg als directeur. Blöchinger heeft meer dan dertig jaar ervaring in de mode- en schoenenbranche en is gedurende die periode steeds sterker gaan focussen op thema’s als transformatie, digitalisering en standaardisering van bedrijfsprocessen. In zijn rol wil hij ‘nieuwe perspectieven’ ontwikkelen voor Gabor. “Daarbij vergeten we niet waar Gabor vandaan komt en wat het bedrijf bijzonder maakt”, benadrukt hij. “Alle klanten, leveranciers, partners en medewerkers kunnen op ons blijven rekenen.”

Gabor zonder Gabor

Het is voor het eerst dat Gabor door een niet-Gabor wordt geleid. De historie gaat terug tot 1919, het jaar dat grondlegger Pius Gabor een schoenen- en lederwarenwinkel opent. Zijn zonen, Bernard en Joachim Gabor, leggen zich na de Tweede Wereldoorlog toe op de productie van vrouwenschoenen met de B. & J. Gabor-fabriek in Barmstedt, nabij Hamburg. Het wordt de voorloper van het huidige Gabor Shoes AG, dat tegenwoordig in Rosenheim zetelt. Sinds 2005 had Achim Gabor als tweede generatie de leiding. Hij trad deze maand terug wegens gezondheidsredenen.