TOP

Gabor stopt leveringen aan Rusland: ‘Een vanzelfsprekende beslissing’

Gabor Shoes AG heeft de leveringen aan Rusland stopgezet. “Voor mij was het een vanzelfsprekende beslissing”, zegt eigenaar Achim Gabor.

Foto: Gabor

Gabor stopte al in maart met leveren aan Rusland, maar treedt hier nu pas in de openbaarheid mee. De mededeling komt in de week nadat landgenoot Deichmann bekendmaakte zich terug te trekken uit het land en de Russische winkeltak aan het lokale management te verkopen. “Wij volgen deze oorlog met ontzetting”, aldus eigenaar Achim Gabor, de tweede generatie in het familiebedrijf. “Voor mij was het een vanzelfsprekende beslissing om geen goederen meer naar Rusland te sturen.”

Hulp aan vluchtelingen

Gabor maakt de gevolgen van de humanitaire crisis die door de Russische inval is ontstaan van dichtbij mee. Het bedrijf heeft een eigen fabriek in Slowakije, dat direct aan Oekraïne grenst en veel vluchtelingen uit het land opvangt. Daarom heeft het merk al ‘aanzienlijke hoeveelheden geld en goederen’ geschonken. Verder helpt Gabor vluchtelingen bij de integratie; zo kregen al dertig Oekraïners een baan in het bedrijf.

Oekraïners op hun eerste werkdag bij Gabor.