TOP

Deichmann trekt zich volledig terug uit Rusland

Deichmann Schuhe sluit zich aan bij de groeiende lijst van Europese bedrijven die Rusland de rug toekeren. De Duitse schoenengigant heeft de Russische tak verkocht aan een van de lokale directieleden en trekt zich daarmee volledig terug uit het land.

Foto: Deichmann

Het gaat om 37 winkels inclusief de inventaris, resterende voorraden en ‘alle andere rechten en plichten’, zegt een woordvoerder van Deichmann tegen Textilwirtschaft. De Russische activiteiten worden onafhankelijk voortgezet, onder een nieuwe naam. Wie dat gaat doen en welk bedrag er voor de overname is betaald, is niet bekendgemaakt.

Duidelijk signaal

Het besluit komt niet als een verrassing, Deichmann kondigde half maart al aan om zijn winkels in Rusland te verkopen. De schoenenketen wilde de activiteiten in het land op een ordelijke manier beëindigen en dat lijkt te zijn gelukt. “Met deze stap geven we een duidelijk signaal af voor vrede en tegen de verschrikkelijke humanitaire gevolgen van de oorlog in Oekraïne”, aldus de woordvoerder. “Tegelijkertijd was het voor ons ook belangrijk om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid richting onze circa 260 medewerkers in de Russische vestigingen zo goed mogelijk na te komen. Dat is precies wat we hebben bereikt door Deichmann Russia aan een goede partij over te dragen.”