TOP

Gabor Shoes AG stelt nieuwe topmannen aan

Gabor Shoes AG heeft met ingang van juni twee nieuwe topmannen aangesteld. Peter Bradler wordt lid van de Raad van Bestuur en is in die rol verantwoordelijk voor de inkoop, sourcing en productie, Tom Czizegg krijgt de leiding over de mannenschoenendivisie.

Beeld: Gabor

Peter Bradler en Tom Czizegg worden per 1 juni onderdeel van het nieuwe managementteam dat wordt gevormd, nu CEO Achim Gabor zijn taken wegens gezondheidsredenen neerlegt. “Met Peter en Tom hebben we twee door de wol geverfde professionals kunnen aantrekken, die het bedrijf verrijken met hun knowhow en een nieuwe impuls zullen geven”, zegt de vertrekkend directeur in een aankondiging over hun komst.

Bradler krijgt de leiding over de wereldwijde inkoop, de research- en developmentafdeling op het hoofdkantoor in het Duitse Rosenheim en de productie in de eigen fabrieken in Portugal en Slowakije. Gabor haalt hiermee een ervaren schoenenprofessional binnen: Bradler heeft ruim 35 jaar ervaring in de schoenenbranche, waarvan 25 jaar in leidinggevende functies bij bekende leveranciers. Hij maakt de overstap vanaf de Lorenz Shoe Group, het moederbedrijf van schoenenmerken Ganter, Hassia en Högl.

Tom Czizegg gaat de mannenschoenentak van Gabor leiden, die bestaat uit de merken Pius Gabor en de mannenschoenenlijn van Rollingsoft. Ook Czizegg zit al bijna dertig jaar in de schoenen en had eerder (sales)functies bij VF Corporation, Columbia Sportswear, Adidas en Reebok.