TOP

Dit is het nieuwe schoenenwalhalla van Tenue de Nîmes in Amsterdam

Tenue de Nîmes heeft op 27 juli een tweede locatie in Amsterdam geopend, gewijd aan de schoenencollectie van de denimspecialist: de Tenue de Nîmes Shoe Store.

Beeld: Michael Jessurun & Rene Kramers voor Tenue de Nîmes

Oprichter Menno van Meurs heeft al ervaring met de schoenenretail; hij is ook eigenaar van de Red Wing Shoe Store in Amsterdam. De ondernemer ontwikkelde het concept voor zijn tweede schoenenzaak samen met in-house footwearexpert Mitch de Vries, de general manager van de Red Wing-brandstore. “We hebben de kans gegrepen om, samen met Mitch, onze Tenue de Nîmes-wereld van schoenen en sneakers exclusief te presenteren”, zegt Van Meurs hierover in een aankondiging.

Klassiekers van hoge kwaliteit

Klanten hoeven er niet ver voor te lopen. De nieuwe winkel is te vinden aan de Hazenstraat 67 in Amsterdam, op een steenworp afstand van de hoofdlocatie aan de Elandsgracht. In een opvallend wit hoekpand wordt een ‘gecureerde selectie’ van sneakers en ambachtelijk gemaakte schoenen voor mannen en vrouwen gepresenteerd. Net als in Van Meurs high-end denimwinkel, die sinds 2008 bestaat, ligt de nadruk op klassiekers van hoge kwaliteit. Het merkenpakket bestaat uit labels als Birkenstock, Blundstone, Converse, Last Resort AB, OTW by Vans, Red Wing Heritage, R.M. Williams en Visvim.

Kijk binnen bij de Shoe Store: