TOP

Detex gaat schoenenopleidingen aanbieden in Cast

Modeopleidingsinstituut Detex gaat vanaf augustus schoenentrainingen verzorgen in Cast. De partijen slaan de handen ineen om het kennisniveau in de retail te vergroten, zeggen Marijn Verschure van Cast en Matthijs Rombouts van Detex. “Dat is goed voor het imago van de hele industrie.”

Beeld: Cast

Cast en Detex Opleidingen gaan samenwerken. Doel is om het kennisniveau van professionals in de schoenenbranche – winkelmedewerkers, managers en ondernemers – te vergroten, kondigen de partijen aan in een persbericht. Detex is gespecialiseerd in opleidingen voor de mode- en schoenenretail, ook op maat, en gaat de schoenentrainingen vanaf augustus 2023 verzorgen ‘tussen de schoenen’ in Cast. Het gaat om de opleiding tot schoenadviseur, de basistraining schoenen en een sales- en hospitalitycursus.

Hoger niveau, meer aantrekkingskracht

Door meer focus op vak- en productkennis te leggen, worden het niveau en de aantrekkingskracht van de retail volgens Cast en Detex groter. Dat is volgens Marijn Verschure, general manager bij Cast, goed voor het imago van de hele industrie. Matthijs Rombouts, manager van Detex Opleidingen, vult aan dat het gat tussen kennis en het gevraagde niveau van medewerkers, zowel vanuit klanten als werkgevers, de afgelopen jaren groter is geworden. “We waren op zoek naar een partner én locatie die op meerdere vlakken midden in de branche staat”, zegt hij. “En wij zien een prachtige mogelijkheid dit gat met deze samenwerking te dichten.”

Marijn Verschure van Cast (links) en Matthijs Rombouts van Detex. Beeld: Cast