TOP

1000 m² aan schoenen: binnenkijken bij de nieuwe showroom van Fros in Cast

Fros International verhuist. De distributeur verruilt de losse showrooms in de zijvleugel van Cast voor een grote ruimte op de eerste verdieping. Die werd afgelopen maandag feestelijk geopend door niemand minder dan modejournalist Arno Kantelberg, ook wel bekend als Stijlpastoor des Vaderlands.

Beeld: Studio Einsteinweg

Een win-winsituatie, zegt Wim van Soest, de CEO van Fros International. “Wij zaten met onze showrooms een beetje in een uithoek, Cast zat op de eerste verdieping met een gedeelte met veel leegstand. Dit voorjaar zijn we met elkaar in gesprek gegaan om te kijken wat we voor elkaar konden betekenen. Verhulst was net uit die hoek vertrokken, Giga en Aqa wilden naar een kleinere ruimte. Terwijl wij juist wilden uitbreiden in vierkante meters, omdat we voor zomer 2024 Reebok erbij hebben gekregen.”

Geen muren of deuren

Het resultaat is één grote showroom zonder muren, die is ingericht volgens een modulair concept. Verstelbare kasten markeren de scheiding tussen de in totaal tien verschillende merken die er worden gepresenteerd (Cotopaxi, Havaianas, Hunter, Munich, Nine West, Reef, Teva, Victoria, Warmbat en Reebok). Die zijn hoog genoeg om privacy te geven, maar niet zo hoog dat het hokkerig wordt. Een gang die de ruimte van 1000 vierkante meter diagonaal doorkruist, verbindt alles met elkaar.

Doorlopend schuiven

“Voor onze showroom in Brussel werken we ook met dit concept”, vertelt Van Soest. “We hebben winter- en zomermerken; Havaianas hoeft in het najaar niet zo’n prominente plek als het label nu heeft, terwijl we bijvoorbeeld Warmbat dan juist beter willen uitlichten. We schuiven doorlopend. En de open indeling maakt de drempel om na een inkoopafspraak nog even bij een ander merk binnen te stappen heel laag.” Alleen Greve verhuist niet mee. Het Nederlandse mannenschoenenmerk houdt zijn showroom op de begane grond, direct aan het Middenplein (033).

‘Duur lintje’

De distributeur keek ook naar de optie om het hoofdkantoor in IJsselstein, op een steenworp afstand van het centrum, uit te breiden. “Maar Cast blijft een belangrijk en centraal punt voor de retail en ik vind dat we met z’n allen ons best moeten doen om dit te onderhouden”, zegt hij. Het nieuwe schoenenwalhalla van Fros werd afgelopen maandag (28 augustus) feestelijk geopend door modejournalist Arno Kantelberg, ook wel bekend als Stijlpastoor des Vaderlands. Het contact was er al; Kantelberg heeft een eigen lijn voor mannenmodemerk Dutch Dandies, waarvoor Fros met Greve de schoenen verzorgt. Kantelberg is dan ook groot Greve-fan. “Het duurste lintje dat ik ooit heb doorgeknipt”, lacht Van Soest. “Maar niemand anders dan Arno had de showroom kunnen openen; hij is de enige man in Nederland die op zo’n hoog niveau met mode bezig is.”

Nieuwsgierig? Neem een kijkje: