TOP

Hooijer Footwear Group verwerft distributie Scholl voor DACH-regio

Hooijer Footwear Group is de nieuwe distributeur van schoenenmerk Scholl, bekend van de klompjes, voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Foto’s: Scholl

Een nieuwe toevoeging aan het merkportfolio van Hooijer Footwear Group. Het familiebedrijf uit Oldenzaal neemt met ingang van het nieuwe verkoopseizoen (zomer 2024) de distributie van Scholl voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland op zich. De verkoop start vanaf juni. De Benelux is geen onderdeel van de samenwerking, daar wordt het merk vertegenwoordigd door Looks Agencies.

Met het uitbreiden van de activiteiten in de Duitstalige landen, stelt Hooijer Footwear GmbH Randolf Friedel hier aan als hoofd verkoop. Naast Scholl is hij samen met het Duitse salesteam verantwoordelijk voor de verkoop van Heydude en Lazamani. Friedel heeft ruime ervaring in de industrie; hij werkte onder meer voor Birkenstock, Gabor en Living Kitzbühel.

Terug van weggeweest

Scholl werkt sinds een paar jaar aan herlancering in Europa. Het merk werd in 1899 opgericht in Italië, waar de collecties nog altijd worden ontworpen en geproduceerd, en brak in de jaren 60 en 70 door bij het grote publiek met de Pescura-sandaal. Die zit nog altijd in de collectie; beroemdheden als Twiggy en Audrey Hepburn en later ook Sarah Jessica Parker, Jennifer Anniston en Renée Zellweger werden er al mee gespot.

Het merk biedt vijf productlijnen aan: Scholl Iconic voor het hogere modesegment, Scholl Collection voor de brede markt, Scholl Kids met kinderschoenen, Scholl Comfort met ergonomisch voetbed en Scholl Professional voor medewerkers in de zorg.