TOP

Bali-Bali failliet als gevolg van coronacrisis

Het Duitse MD Shoes & More GmbH is failliet. Het bedrijf, vooral bekend van schoenen- en accessoiremerk Bali-Bali, is in problemen geraakt als gevolg van de coronapandemie. Op een doorstart wordt niet gerekend.

Foto: Bali-Bali

MD Shoes & More GmbH is door de rechtbank in het Duitse Giessen failliet verklaard, zo meldt Shoebiz. De Duitse fabrikant, bekend van de schoenen, tassen en accessoires van het merk Bali-Bali, is in moeilijkheden gekomen door de coronapandemie. De huidige problemen zijn het gevolg hiervan, zegt eigenaar Michael Dornseifer over de oorzaken van het faillissement. Talloze (grote) klanten uit de schoenen- en textielhandel zijn in deze periode afgehaakt.

Made in Bali

Dornseifer werkte eerder als salesmanager voor Rohde en richtte MD Shoes & More in 2014 op. Vanuit de Duitse deelstaat Hessen bood hij met Bali-Bali voornamelijk zomerse schoenen, tassen en accessoires aan. Het merk is vernoemd naar het gelijknamige Indonesische eiland, waar de collecties werden gemaakt.

Het bedrijf, gespecialiseerd in fairtrade producten, nam in 2020 ook het duurzame schoenenmerk Jonny’s en het pantoffelmerk Wolkenwerk over, maar heeft die inmiddels weer verkocht. Of Bali-Bali zal blijven bestaan is onbekend. Het bedrijf MD Shoes & More GmbH zal waarschijnlijk worden geliquideerd.