TOP

Ecco verjongt verder met Ecco Athletic Leisure Club

Ecco richt zich stapsgewijs steeds meer op een jong publiek. Nieuwste wapenfeit is de Ecco Athletic Leisure Club, een nieuwe schoenenlijn en een gelijknamig platform, waarmee het merk lokale projecten wil opzetten met artiesten, modestudenten en muzikaal talent.

Sportschoenen zijn allang niet meer alleen om op te sporten, weet ook Ecco. Het merk haakt hierop in met de nieuwe Ecco Athletic Leisure Club-collectie voor ‘sportieve en niet zo sportieve mensen’, met schoenen die zowel geschikt zijn voor een picknick in het park als voor een tenniswedstrijd. Naast athleisurewear kijkt de Deense schoenengigant voor inspiratie naar de jaren ’90 hiphopstijl en de huidige gorpcore-trend (outdoorkleding als modestatement, red.). Dat laatste is terug te zien in het gebruik van technische materialen in de schoenen, zoals Phorene (een eigen zoolmateriaal), neopreen en Gore-Tex.

Platform

Ecco lanceert de Athletic Leisure Club voor winter 2021-2022 geleidelijk en in een select aantal markten, waarbij het merk de samenwerking zoekt met de lokale gemeenschappen. Om leven in de Athletic Leisure Club als platform te brengen, zoekt het de samenwerking met bijvoorbeeld plaatselijke artiesten, modestudenten en muzikaal talent. Online lid worden van de Ecco Athletic Leisure Club kan nu al. In deze ‘niet zo sportieve sportclub’ is iedereen vrij om op zijn eigen manier te bewegen, te loungen en te relaxen.

Jongere doelgroep

Met de Ecco Athletic Leisure Club zet het bijna zestig jaar oude Ecco een nieuwe stap om een jongere doelgroep aan te spreken. “De klant is veranderd en daar moeten we in mee”, zei Ilhan Kara, de salesdirector Benelux, drie jaar geleden al in Schoenvisie over de initiatieven die Ecco neemt om jongeren te bereiken. “De hedendaagse vijftiger staat anders in het leven dan de vijftiger van twintig jaar geleden. We hebben de capaciteit om verder te groeien en willen die ook benutten. Dat lukt niet door puur vast te houden aan je bestaande klanten.”

Beeld: Ecco/Fummi Homma