TOP

Bread & Butter keert terug naar de basis

Modevakbeurs Bread & Butter in Berlijn keert terug naar de basis: street- en urbanwear voor mannen en vrouwen. Er komt een nieuw concept, met een nieuwe indeling van de hallen. De organisatie schroomt niet om afscheid te nemen van exposanten die niet langer in het concept passen.

De afgelopen seizoenen bleven steeds meer grote merknamen weg van Bread & Butter (o.a. Levi’s, Replay, Diesel, Miss Sixty, Bench en Ralph Lauren Denim & Supply). Daarbij was het tijdens de laatste zomereditie ook nog eens een stuk rustiger dan normaal op de beursvloer. De geruchten waren afgelopen beurseditie niet van de lucht: nog meer grote merken zouden komende winter wegblijven, de beurs zou naar een andere locatie verhuizen en de organisatie zou Bread & Butter willen verkopen.

Strenge selectie
In een persbericht ontkracht directeur Karl-Heinz Müller de geruchten, maar geeft hij ook aan niet helemaal tevreden te zijn over de beurs. Hij ziet geen ander alternatief dan Bread & Butter te herpositioneren en exposanten nóg selectiever toe te laten. Bread & Butter moet terug naar de basis en de focus komt weer te liggen op street- en urbanwear.

Afscheid van merken
De volgende editie van Bread & Butter heeft als thema ‘Big Time – for the bold & brave brands’ (voor gedurfde, dappere merken) en volgens Müller moet dit credo letterlijk worden genomen. De organisatie lijkt hiermee in te willen spelen op de kritiek die er de laatste tijd is op het niveau van de merken op de beurs. “De topmerken op de beurs verwachten een strenge selectie. Als gevolg daarvan zal afscheid worden genomen van een aantal bestaande exposanten, zowel kleine, grote, nieuwe en trouwe exposanten.”

Nieuwe indeling
Namen van merken worden niet genoemd. Exposanten van wie afscheid wordt genomen zullen worden geïnformeerd over de beëindiging van de samenwerking. De strenge selectie heeft tot gevolg dat er minder merken op de beurs zullen staan. Daarom komt er een nieuw hallenconcept, met een andere indeling.

De volgende editie van Bread & Butter is van dinsdag 15 tot en met donderdag 17 januari 2013 in Berlin Tempelhof.