TOP

Bread & Butter start in 2013 op dinsdag

Modevakbeurs Bread & Butter in Berlijn vindt in januari 2013 plaats van dinsdag tot en met donderdag in plaats van woensdag tot en met vrijdag. Volgens de beursorganisatie sluiten deze dagen beter aan op de internationale modekalender.

“Als internationale, toonaangevende beurs hebben we een verantwoordelijkheid ten opzichte van de modebranche en de stad Berlijn”, zegt directeur Karl-Heinz Müller in een toelichting. “Bezoekers liepen de afgelopen seizoenen steeds gehaaster over de beurs. Het is onze plicht om een oplossing te bieden voor het volle programma tijdens de Berlin Fashion Week.”

Spreiding
De Berlin Fashion Week duurt van dinsdag tot en met zondag. De modebeurzen en events van exposanten concentreren zich vaak op woensdag, donderdag en (in mindere mate) vrijdag. Volgens de organisatie zorgt het naar voren halen van Bread & Butter voor een spreiding van de mode-evenementen in de Duitse hoofdstad over meerdere dagen. Daardoor krijgen merken en ontwerpers meer ruimte voor hun shows en overige evenementen. Ook sluiten de nieuwe beursdagen beter aan op de data van de modebeurzen in Florence, Milaan en Parijs.

Nieuwe data
De volgende editie van Bread & Butter vindt plaats van dinsdag 15 tot en met donderdag 17 januari 2013 in de voormalige luchthaven Berlin Tempelhof. De zomereditie is van dinsdag 2 tot en met donderdag 4 juli 2013. Ook Premium en Panorama wijzigen in navolging van Bread & Butter de beursdagen en vinden dus eveneens van dinsdag 15 tot en met donderdag 17 januari 2013 plaats.

Bright
De skate- en streetwearbeurs Bright verhuist in januari 2013 van het voormalige Stasi-hoofdkwartier Haus 18 in Friedrichshafen naar een nieuwe locatie in Berlin Mitte: Alte Münze.