TOP

Dr. Martens wordt toch niet verkocht

De eigenaren van het Britse schoenenmerk Dr. Martens zijn gestopt met de verkooponderhandelingen, omdat de biedingen niet reëel waren, zo meldt Drapers.

In februari 2012 werd Dr. Martens te koop aangeboden. Later werd bekend dat de eigenaren een minimumbod van 200 miljoen pond (256 miljoen euro) wilden hebben. Eerder deze maand werd duidelijk dat een investeringsfonds en een Russische miljardair in het schoenenmerk geïnteresseerd waren.

Geen geschikte overnamekandidaat
Maar nu hebben de eigenaren Dr. Martens toch van de markt gehaald, omdat er geen geschikte overnamekandidaat is gevonden. Ceo David Suddens zegt hierover het volgende: “Er zijn maar weinig merken die een wereldwijd bereik hebben, Dr. Martens is zo’n merk. De familie, die eigenaar is van het merk, heeft besloten dat het nu beter is om te focussen op de bestaande plannen die in het teken staan van verdere groei, zonder enige afleiding.”

Groei
Het schoenenmerk maakte het afgelopen jaar een omzetstijging van 15 procent door, zo’n 126 miljoen pond. De brutowinst groeide met 20 procent tot 22,6 miljoen pond (28,9 miljoen euro).

Dr. Martens verwacht dat de groei dit jaar met nog zo’n 20 tot 30 procent zal toenemen als gevolg van de toenemende internationale verkoop en de stijgende populariteit van het merk in China. De afgelopen twee jaar heeft het merk wereldwijd vijftien nieuwe winkels geopend en er staan nog dertig nieuwe winkels op de planning. Ook wordt de e-commerce wereldwijd uitgebreid.