TOP

Dr. Martens koopt aandelen terug

Dr. Martens gaat tot 50 miljoen pond aan eigen aandelen terugkopen. Die moeten daarna worden ingetrokken, met het doel het aandelenkapitaal te verminderen.

Beeld: Kilian Seiler via Unsplash

Zakenbank Morgan Stanley & Co. voert het programma uit. Dat is op 14 juli van start gegaan en eindigt wanneer voor 50 miljoen pond, ongeveer 57,5 miljoen euro, aan aandelen is teruggekocht. Met de stap wil Dr. Martens het aandelenkapitaal verminderen, meldt het bedrijf in een aankondiging. Ingekochte aandelen zullen naar verwachting worden ingetrokken. Na de bekendmaking steeg de koers volgens MarketWatch met 3,65 procent.

100,1 miljoen stuks

Eigenaar Permira bracht het bekende laarzenmerk in 2021 naar de beurs. Dat leverde omgerekend bijna 1,5 miljard euro op. De beurswaarde lag destijds op 3,7 miljard pond of 4,2 miljard euro, meer dan tien keer zoveel als de 300 miljoen pond waarvoor de investeringsmaatschappij het label in 2013 van de Britse oprichtersfamilie Griggs overnam. Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering is toegezegd dat Dr. Martens maximaal 100,1 miljoen aandelen mag terugkopen.