TOP

Sneakerwinkel Patta gaat sluiten

De bekende Amsterdamse sneakerwinkel Patta sluit deze maand haar deuren, ondanks een recente fusie met streetwearwinkel Precinct 5.

In april werd besloten om sneakerwinkel Patta en streetwearwinkel Precinct 5 samen te voegen in het pand op Singel 459 in Amsterdam. Deze fusie moest Patta een grotere en betere winkelomgeving bieden.

Te ambitieus
Tegelijkertijd zou Precinct 5 mee kunnen liften op de succesvolle formule van de sneakerwinkel. “Op het eerste gezicht leek het een bescheiden succes, maar al snel hadden we door dat dit plan wellicht te ambitieus was”, zo meldt het Patta-team op hun blog.

Webwinkel
Hoge huur en een hoog risico versus lage vraag en een lage winst. Het deed Patta en Precinct 5 de das om. De fysieke Patta-winkel wordt gesloten, maar volgens het team betekent dit echter niet het einde van Patta. De Patta-kledingcollectie blijft verkrijgbaar via de webwinkel. Er worden momenteel geen sneakers meer verkocht. 

Op de Patta-blog wordt gemeld: “Helaas zijn wij niet in staat om veel informatie of details te delen, maar we werken de klok rond om klaar te zijn voor onze volgende stap.”