TOP

Vanneste Lifestyle Group ontwikkelt Patrick 1892-collectie

De Belgische Vanneste Lifestyle Group, eigenaar van onder meer Cycleur De Luxe, Ness heeft de licentierechten verworven van één van Europa's oudste sportschoenenmerken: Patrick 1892.

Het van oorsprong Franse sportschoenenmerk met de twee strepen op de hiel ontstond in 1892. De Vanneste Lifestyle Group ontwikkelde voor voorjaar/zomer 2013 een collectie ‘sport inspired lifestyle sneakers’. Inspiratie vond men in het rijke voetbal-, jogging- en basketball-verleden van Patrick 1892. Zo zijn er kleurrijke leren voetbalschoenen, nylon joggingschoenen en canvas basketball-schoenen in jaren ’70-stijl.

Patrick
Het schoenenmerk Patrick sponsort meer dan duizend voetbalploegen in de Benelux en Frankrijk, waaronder enkele eerste divisie-teams. Vanaf het nieuwe voetbalseizoen zullen  deze teams in tenues van Patrick spelen. Dit moet bijdragen aan de naamsbekendheid. Het merk wordt ook in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Portugal en diverse andere landen op de markt gebracht.

Cortina-group
Patrick 1892 heeft een eigen productaanbod en distributiebeleid. Dit staat los van de reeds bestaande collecties Patrick Lifestyle en Patrick Teamwear, die de Cortina-group, sinds 2008 eigenaar van dit merk, verder zal ontwikkelen en verdelen via de reeds bestaande distributiekanalen.

Verder groeien
“Met de licentie voor Patrick 1892 zullen we ons merkenaanbod in eigen beheer enorm versterken. Onze ambitie om een unieke ‘sport en sport inspired’ schoenenleverancier te worden is hierdoor realiteit geworden. We hebben nu een complementair aanbod sneakers binnen de grootse sportcategorieën: voetbal, hardlopen, basketball, fietsen en outdoor. Door de verdere uitbouw van eigen merken en licenties kunnen we voortaan ook flexibeler inspelen op de korte termijn vraag van klanten en de moderne consument. Ondanks de harde economische tijden heeft ons huismerk Cycleur de Luxe inmiddels 300 verkooppunten in de Benelux. De vraag naar export is groot en deze willen we stap voor stap invullen. Door het aanbod van complementaire merken in eigen beheer Cycleur De Luxe, Patrick 1892 en Ness kunnen we nu verder groeien van een lokale speler naar een internationale speler, want de toekomst van groothandel en detailhandel zetten aan tot grensoverschrijdende strategisch denken en handelen,” zegt eigenaar Patrick Vanneste.

Over Vanneste Lifestyle Group
De Vanneste Lifestyle Group bestaat uit drie Belgische firma’s, die actief zijn  in de ontwikkeling, inkoop en distributie van sportieve en hedendaagse schoenmerken.  Het hoofdkantoor, showroom  en logistieke diensten zijn gevestigd in Drongen bij Gent, België. De productiefaciliteiten bevinden zich vooral in Portugal, China en Taiwan.

Sinds 1997 is de groep actief als lokale importeur/agent van diverse sportieve merken waaronder Merrel (België, Luxemburg), Goliath (België, Luxemburg en Frankrijk), And1 (Benelux) en No Brand (Benelux).