TOP

Carl van der Putten neemt Pretty&Fair over

Carl van der Putten, de eigenaar van JJ Footwear, neemt het duurzame schoenenmerk Pretty&Fair over van oprichter Alinda van Teeckelenburgh (Scarpa BV).

Carl van der Putten, de ceo van JJ Footwear, heeft schoenenlabel Pretty&Fair overgenomen van Scarpa BV van Alinda van Teeckelenburgh. Van der Putten gaat Pretty&Fair in de markt zetten als een 100 procent vegan schoenenmerk, op basis van een duurzaam concept. De collectie wordt ten dele gepresenteerd op de komende Micam (hal 6, B30) en zal vanaf Buy & Bloom in Cast als volledige collectie worden gepresenteerd (rood 034).

Vegan

Het schoenenmerk maakt geen gebruik van dierlijke materialen en laat de collecties zo duurzaam mogelijk produceren. De schoenen worden onder andere gemaakt van gerecyclede materialen, kurk, petflessen en hebben ecologische en biologisch afbreekbare binnenzolen, contreforts en cambreurs. De gebruikte lijm is op waterbasis en 100 procent vrij van dierlijke producten. De schoenendozen van Pretty&Fair zijn gemaakt van gerecycled karton, met een handvat van natuurrubber, zodat een verdere verpakking of plastic tas onnodig is.

Behouden

Carl van der Putten vertelt in een persbericht: “We zijn zeer enthousiast dat we het duurzame concept van Pretty&Fair voor de schoenenmarkt hebben kunnen behouden. Er moet op dat vlak nog veel veranderen in de mindset van fabrikanten/aanbieders en inkopers. We hopen dat de schoenenretail dit initiatief omarmt en hiermee ook op de winkelvloer laat zien dat ‘fair to the people, fair to the planet’ hen ernst is. We zijn ervan overtuigd dat in toenemende mate heel veel eindconsumenten hier blij van worden. De eerste reacties van de schoenenretail zijn overigens zéér positief.”

Over Pretty & Fair

In 2016 richtte Alinda van Teeckelenburg het merk Pretty&Fair op. “Er wordt tegenwoordig te veel troep verkocht. Ik wilde iets op de markt brengen dat eerlijk en tegelijkertijd ook fun is,” vertelde ze destijds aan Schoenvisie. De ecologische productie was toen al een belangrijk speerpunt, al werd er bij de oprichting nog wel leer gebruikt. Onder de nieuwe eigenaar wordt Pretty&Fair volledig veganistisch.

Beeld: Pretty&Fair