TOP

Cartoonist Kim Duchateau creëert uniek ontwerp voor Ambiorix-schoenen

Het Belgische schoenenmerk Ambiorix kondigt met trots een nieuwe en unieke samenwerking aan met cartoonist en striptekenaar Kim Duchateau. Onder de Ambiorix-schoenen pronken twee sportende cartoonfiguren, geheel in stijl van Duchateau.

Beeld: Ambiorix

Hij maakt cartoons voor onder andere De Morgen en Knack, maar ook tekent hij zijn eigen strips met personages als ‘Aldegonne’ en ‘Esther Verkest’. De komische tekeningen onder de zool komen uit verschillende sportdisciplines: zo is er bijvoorbeeld een overenthousiaste polsstokspringer die een wielrenner ten val brengt onder de zool te zien. Het idee is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Verschillende sportclubs uit België (oa Union en STVV) kiezen voor Ambiorix-schoenen onder hun kostuums.

Het Limburgse merk zal ook op de Olympische Spelen van deze zomer aanwezig zijn: het is al voor de zesde keer kledingpartner van Team Belgium. Volgens Peter Vavedin van Ambiorix heeft ‘’Ambiorix een sportief DNA’’. Het sportieve DNA wilden we graag op een unieke en leuke manier tonen met onze schoenen. De veelzijdige tekenstijl en humoristische benadering van Kim Duchateau sluiten perfect aan op dit idee. Kim haar reactie was meteen enthousiast op deze unieke uitdaging, ‘’Ik heb in mijn carrière al tekeningen gemaakt voor veel verschillende zaken, maar voor schoenzolen; dat is weer helemaal nieuw.’’ De schoenen zijn verkrijgbaar bij Ambiorix flagship stores en andere onafhankelijke verkooppunten.