TOP

Christian Louboutin bereidt zich voor op jubileum

Louboutin bestaat twintig jaar en de ontwerper gaat dat vieren met een overzichtstentoonstelling en een boek.

In het Design Museum in Londen zal vanaf maart 2012 een tentoonstelling te zien zijn over het werk en leven van Christian Louboutin, de grondlegger en ontwerper van het luxueuze schoenenlabel.

Expositie
De tentoonstelling laat zien hoeveel invloed het label van Christian Louboutin de afgelopen twintig jaar heeft gehad op de schoenenmode. De expositie in het Londense museum werpt een blik op het creatieve proces van de schoenontwerper. Zijn grootste inspiratiebronnen worden uitgelicht, waaronder verschillende films en elementen van de Franse stad Parijs. Vanzelfsprekend is er binnen de expositie ook ruimte voor meest iconische schoenontwerpen van Louboutin.

Boek
Kosten noch moeite worden gespaard om het bijbehorende jubileumboek zo goed mogelijk bij het merk te laten passen. Het boek dat de naam Christian Louboutin draagt, heeft een kaft van roze kunstleer en vergulde pagina’s. Net zoals de tentoonstelling gaat ook het boek over het levenswerk van de ontwerper. Ook de periodes dat Louboutin werkte voor Chanel en Yves Saint Laurent komen aan bod. Acteur John Malkovich neemt het voorwoord voor zijn rekening. Het boek van Christian Louboutin is verkrijgbaar vanaf 25 oktober en kost ongeveer 70 euro.