TOP

Week van de Veiligheid: gratis online anti-overvaltraining

Het is deze week de Week van de Veiligheid en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel lanceert een gratis online anti-overvaltraining specifiek voor winkelpersoneel.

Vorig jaar werden in de detailhandel 868 bedrijven overvallen, met een enorme impact voor ondernemers en winkelpersoneel. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) lanceert deze week tijdens de Week van de Veiligheid de nieuwe online training ‘Laat je niet overvallen’, specifiek gericht op (aankomend) winkelpersoneel.

Preventie
“De moraal van het verhaal is dat we met deze training niet willen afschrikken, maar voorlichten. En dan het liefst op een beetje aansprekende manier”, aldus Hendrik-Jan Kaptein, hoofd bestrijding winkelcriminaliteit bij het HBD, in een persvoorlichting. De training richt zich daarom voor een belangrijk deel op preventie. Kaptein: “Je kunt wel degelijk een aantal maatregelen nemen om je winkel minder aantrekkelijk te maken voor overvallers. Bijvoorbeeld door alert te zijn en goede afspraken te maken over openen en sluiten. Maar de training gaat ook in op wat je kunt doen tijdens en na een overval.”

De training gaat op 11 oktober in première op negen ROC’s, waar de leerlingen een gastcollege krijgen van een HBD-veiligheidsadviseur. Ook is de training vanaf dan gratis te volgen via http://www.hbd.nl/.