TOP

Christian Louboutin komt met sneakerlijn

Fans van Jimmy Choo konden eerder al opgelucht ademhalen dat ze hun voeten deze winter niet in torenhoge stiletto's hoeven te steken, in oktober lanceert het merk een collectie in samenwerking met Ugg Australia. Ook Christian Louboutin, die wereldberoemd werd met zijn torenhoge stiletto's, komt nu moet een platte schoenenlijn voor zowel dames als heren.

De sneakers van Louboutin worden alleen verkocht bij Harvey Nichols en de eigen Christian Louboutin-winkels. De schoenen van het merk zijn vrij casual. Dat geldt niet voor de prijzen, die variëren voor de sneakers van 725 tot 1870 euro .

Comfortabele schoenen lijken in opkomst. Na eerdere hypes rond Crocs en Birkenstocks, doen de  Wörishofers het momenteel erg goed in Hollywood. Luxe merken als Jimmy Choo en Louboutin lijken niet achter te kunnen blijven. Ze gaan mee in de trend van meer comfortabele, minimalistische schoenen voor de moderne werkende vrouw.

Groot-Britannië
Ook in Groot-Britannië doen de casual schoenen het goed onder de sterren. Zo is de Britse mode-ontwerper Henry Holland is al gespot met een paar sneakers van Christain Louboutin aan zijn voeten, net als zangeres Cheryl Cole en fotomodel Kelly Brook.