TOP

Conceptstore Kiboots in Amsterdam geopend

Het Nederlandse schoenenmerk Kiboots heeft donderdag 17 november 2011 een conceptstore in de Utrechtsestraat in Amsterdam geopend.

Het kantoor van Kiboots is boven de winkelruimte gevestigd. Naast de handgemaakte laarzen en tassen van vintage Kelimtapijt en leer, wordt er vintagekleding verkocht. De witte dubbele presentatiewand met laarzen (de andere helft van het paar staat achter een deur in de wand, zodat de verkoopmedewerker niet steeds naar het magazijn hoeft te lopen) werd door mede-eigenaresse Jovanna Kruitbosch zelf bedacht. Het idee voor de andere muur kwam van een bevriende interieurontwerper.
In de kelder onder de winkel willen de eigenaren jonge buitenlandse ontwerpers een platform bieden. Op de winkelruit staat een quote uit Jack Kerouac’s On the Road.

Buitenland
“Inmiddels hebben we een aantal verkooppunten in het buitenland en we krijgen zelfs bestellingen uit Amerika”,  zegt Jovanna Kruitbosch. Zij en haar partner Martin Lugtigheid gaan de winkel zelf runnen met behulp van twee verkoopsters en een stagiaire.

Productie
“Dat betekent in praktijk dat Martin zich meer op de productie in Turkije en Marokko zal gaan richten. Daar zijn we zelf nauw bij betrokken. Alle tapijten kiezen we zelf uit en wij bepalen hoe ze in de laarzen moeten worden verwerkt. Voordat we met Kiboots startten, werkten Martin en ik allebei voor goede doelenorganisaties. Daardoor hebben we veel ervaring in het buitenland opgedaan”, aldus de jonge onderneemster.