TOP

De aankoop van kinder sneakers

Als ouders wil je natuurlijk graag dat je kind er hip bijloopt op de meest trendy sneakers. Begrijpelijk, het is echter wel belangrijk om buiten het uiterlijk van de sneakers op een aantal dingen te letten bij het aanschaffen van kinder sneakers. De belangrijkste tips zijn allemaal terug te lezen in dit artikel. 

Wat zijn kinder sneakers?

Kinder sneakers zijn schoenen die aangepast zijn op de voeten van een kind. Kinderen zijn uiteraard volop in de ontwikkeling, zo ook de voeten van de kinderen. Je wilt deze ontwikkeling uiteraard niet verstoren en daarom is er bij kinder sneakers extra veel rekening gehouden met de keuze voor de juiste zool, pasvorm en het goede materiaal. 

Zo biedt de schoen vaak extra stevigheid rond de hiel zodat het kind zijn/haar enkel niet kan verzwikken. Voor het materiaal wordt er vaak gekozen voor natuurlijke materialen, deze materialen ademen goed. De zool is vaak iets buigzamer zodat deze flexibel kan meebewegen met de voet van het kind.   

Uiterlijk

Bij sommige sneakers wordt er in het design veelal gekeken naar het uiterlijk van de schoen. Dit zie je vaak terug bij meisjes sneakers met veel glitters, of sneakers met lampjes erin. Het is belangrijk dat het kind de schoenen niet alleen mooi vindt, maar dat de sneakers ook daadwerkelijk het juiste comfort bieden. 

De juiste maat

Zeker niet onbelangrijk is de maat van de sneakers. Kinderen groeien vaak sneller dan je denkt en het is dus belangrijk regelmatig (1 keer in de 2 tot 3 maanden) de schoenmaat van je kind op te meten. Op deze manier voorkom je knellende of juist te grote kinder sneakers. Het opmeten van de schoenmaat is heel simpel en kost niet veel tijd. De schoenmaat wordt berekend a.d.h.v. de voetlengte. Deze lengte meet je vanaf de hiel tot aan de grote teen. Online zijn er veel tabellen te vinden waarin u simpel kunt terugvinden welke voetlengte bij welke schoenmaat past. 

Bij het passen van de sneakers is het belangrijk dat uw kind niet liegt over de pasvorm. Kinderen zijn namelijk al snel tevreden als de sneakers er mooi uitzien. Een simpele manier om de pasvorm te checken is door je kind een stuk te laten lopen of rennen op de sneakers, als dit probleemloos gaat weet je zeker dat de pasvorm juist is. Ook kun je de zool van de sneakers eruit halen om te controleren of de schoen breed genoeg is en de juiste lengte heeft.

Conclusie

Kinder sneakers zijn er in allerlei soorten en maten. Voor uw kind is het uiterlijk van de schoen natuurlijk van groot belang. Nog belangrijker is de pasvorm van de schoen, kinderen ontwikkelen volop en deze ontwikkeling mag niet verstoord worden. Kies dus nooit een schoen op basis van uiterlijk maar check altijd goed of de schoen uw kind echt past.