TOP

De nieuwe namen! Tien inspirerende schoenenmerken die je niet voorbij wil lopen tijdens Modefabriek

Guess what! Op 21 januari en 22 januari is het weer tijd voor het grootste halfjaarlijkse mode-evenement in de Amsterdamse RAI... Tijdens Modefabriek ontmoet je – zoals je wellicht al weet – mode-professionals waarmee je kan sparren, kan je je nieuwsgierigheid stillen bij een van de talks, vind je de belangrijkste trends van AW24/25 en maak je kennis met meer dan 390 modemerken (en collecties). Ter voorbereiding op zondag en maandag, tippen wij hier alvast tien schoenenlabels die tijdens Modefabriek hun debuut maken en jouw bezoek waard zijn.

1. AdnO

Een schoenenmerk met een verhaal! Deze schoenen zijn ontworpen door een surfer voor surfers en straalt eenvoud, comfort en functionaliteit uit. Het resultaat? Comfy cool schoenen die je het gevoel geven alsof je loopt op zand. Het gevoel dat elke surfer (en oceaanliefhebber) kent. Sinds de oprichting focust AdnO zich op gerecyclede materialen, deze te onderzoeken en te gebruiken. Van garen tot aan natuurlijk rubber. Liefde en respect voor de natuur maken deel uit van de merkenfilosofie. ‘Wij doen er alles aan om onze impact op het milieu te verminderen en te minimaliseren. Don’t make excuses, make waves.’ Leuk weetje, als je AdnO omdraait, krijg je het Italiaanse woord Onda, golf. Op Modefabriek vind je AdnO in hal A, stand A434

2. Affêre

Als je een nieuw modemerk start, een ruimdenkend concept dat staat voor een nieuwe generatie, dan wil je anders; beter zakendoen. Affêre doet dat. Hoe precies? Het schoenenlabel dropt stuk voor stuk in verschillende kleuren en doet dit met een planet first-mentaliteit, van proces tot product. Dit resulteert in één enkel sample en productieproces, waardoor hun voetafdruk enorm wordt verkleind en er geen noodzakelijke verkopen nodig zijn om overproducties te compenseren. ‘We ontwerpen en creëren op zichzelf staande stukken en lanceren deze als één enkele Affêre. Allemaal met hun eigen verhaal, persoonlijkheid en productie. En: allemaal gemaakt in onze Europese ateliers.’ Op Modefabriek vind je Affêre in hal B, bij de nieuwe area SPOTLIGHT, stand S58.

3. BRONX Shoes

Modieus, maar vooral uniek en eigenzinnig: dát is BRONX Shoes ten voeten uit. Het Nederlandse schoenenmerk is een gevestigde naam in schoenenland, want draait al sinds 1886 mee, maar weet toch elk seizoen weer te verrassen. En dit keer zijn ze weer terug op Modefabriek en gaan ze vast en zeker uitpakken. ‘Wij hebben het perfecte paar, welke schoen je ook zoekt!’ Op Modefabriek vind je BRONX Shoes in hal A, stand A304.

4. Dolce Vita 

Dolce Vita begon als een droom, geschetst op een cocktailservetje… Fastforward, 22 jaar later is het schoenenmerk uitgegroeid tot een fenomeen, in New York een begrip. Bij Dolce Vita is de boodschap groter dan schoenen. Voor hen telt het dat ze pal achter hun diverse en inclusieve community staan en op een verantwoorde wijze hun bedrijf runnen waar ze bij elke stap trots op kunnen zijn. What else? Met het gebruik van hoogwaardige materialen, kenmerkende details en innovatieve ontwerpen creëert Dolce Vita al jaren unieke stijlen die de schoenencollectie van elke vrouw nieuw leven inblazen. ‘Wij geloven in het ontwerpen van meer dan schoenen; we zijn hier om een betere toekomst te ontwerpen.’ Op Modefabriek vind je Dolce Vita in hal A, stand A238.

5. EMA Australia 

Begonnen met het simpele idee dat de natuur de beste uitvinder is… EMA Australia volgt gewoon haar voorbeeld. Australische merinowol, leer en Australische schapenvacht staan wereldwijd bekend om hun bovennatuurlijke eigenschappen, waaronder zachtheid op de huid, maar ook omdat ze hernieuwbaar, biologisch afbreekbaar en 100% natuurlijk zijn. Het Australische label streeft naar duurzame consumptiepatronen door kwaliteitsschoenen te produceren die duurzaam zijn in plaats van fast fashion. ‘Net zoals de natuur evolueert, zo evolueren wij ook!’ Op Modefabriek vind je EMA Australia in hal A, stand A348.

6. Gola

Een grote internationale speler met een rijk assortiment aan klassieke sportschoenen, gymschoenen en – inmiddels – iconische tassen. Van 1905 tot nu is hun doel hetzelfde gebleven, namelijk: hoogwaardige schoenen en accessoires voor liefhebbers van sport én stijl creëren. ‘We zijn een beproefde keuze van professionals en sportfans. Van retro sneakers voor heren tot vintage damessneakers: we got you covered.’ Op Modefabriek vind je Gola in hal B, stand B906.

7. Keh-noo

Twee woorden: snelle sneakers! Dit hippe sneakermerk uit Italië is geïnspireerd door hardloopschoenen uit de jaren 70, maar opnieuw geïnterpreteerd in een moderne stijl. De Keh-noo sneakers zijn gemaakt van suède en technische stof met hitteverzegelde inzetstukken. ‘Wij leggen de verbinding tussen twee werelden in één sneaker: vintage meets now-a-days.’ Op Modefabriek vind je Keh-noo in hal B, stand B720.

8. Scotch & Soda Footwear

Scotch & Soda Footwear staat bekend om het gebruik van rijke details in eclectische collecties. Seizoen na seizoen haalt het Amsterdamse kleding slash schoenenmerk inspiratie uit authentieke elementen en invloeden uit de hele wereld, zonder verfijning, kwaliteit en originaliteit uit het oog te verliezen. Met een fascinatie voor het verleden en een sterke aandacht voor het heden, weet Scotch & Soda steeds opnieuw te verrassen. ‘Wij vieren de vrije geest van Amsterdam. We zijn eindeloos optimistisch en laten ons inspireren door de liberale visie van onze thuisstad, waarbij we opkomen voor individualiteit, authenticiteit en de kracht van zelfexpressie om het unieke te creëren: een houding die tot uiting komt in onze ontwerpen.’ Op Modefabriek vind je Scotch & Soda Footwear in hal A, stand A234.

9. Teva Originals

Bouwt aan een hun legacy sinds 1984, zoals ze zelf mooi zeggen. De orginele sportsandaal dook in datzelfde jaar op aan de oevers van de Grand Canyon. Geboren uit noodzaak! In de jaren daarna heeft Teva dezelfde pioniersgeest behouden en blijft zij de vrijheid om te verkennen vieren. In elk model. ‘Dag in dag uit streven wij ernaar om jouw gids te zijn voor avontuur in welke vorm dan ook.’ Op Modefabriek vind je Teva Originals in hal A, stand A104.

10. VALSPORT

VALSPORT staat vandaag de dag voor volledig Italiaanse ambachtelijke kwaliteit, dat vertaalt zich in een voortdurende toewijding aan onderzoek en experimenten met materialen, innovaties en design. Dat zie je en dat voel je! Sterker nog: het vakmanschap, uitgevoerd in lokale laboratoria, en de nauwgezette zoektocht naar materialen van topkwaliteit zijn essentieel om de VALSPORT-mythe dag na dag te vieren. Op Modefabriek vind je Scotch & Soda in hal A, stand A343.

Goed om te weten: dit zijn slechts een aantal van de 43 schoenencollecties die tijdens Modefabriek gepresenteerd worden. Mocht je het nog niet weten, Modefabriek staat deze editie geheel in het teken van de vrouw! Zien we je daar?