TOP

“Door Ugg-laarzen meer risico op voetschimmel”

Mensen die op vachtlaarzen van bijvoorbeeld Ugg Australia lopen, hebben volgens de Amerikaanse podotherapeut dr. Olivier Zong meer kans op voetschimmel.

De directeur van New York City Footcare claimt dat voetschimmel in donkere, vochtige plekken groeit en dat deze bacterie vaak wordt ontdekt in trendy laarzen met schaapsvacht.

Maar gelukkig voor de vele Ugg-fans zijn niet alle voetspecialisten het met hem eens. “Voetschimmel houdt van een donkere vochtige omgeving. Dus elke sok en schoen kan een voedingsbodem voor voetschimmel bieden, vooral tijdens de winter,” zegt een andere podotherapeut uit New York, dr. Howard Shapiro van Manhattan Podologie op de website Fashionista. “Uggs hebben een wollen voering, dus dat zou het zweet (dat leidt tot voetschimmel) juist moeten absorberen.”

40 procent van de bevolking
Shapiro meent dat hij nog nooit een geval van voetschimmel gezien heeft, dat door het dragen van Ugg-laarzen werd veroorzaakt. “Voetschimmel treft ongeveer 40 procent van de bevolking”, zegt hij, “dat was voor de Ugg-trend al zo en het aantal gevallen is nu nog steeds hetzelfde.”