TOP

Roswitha van Rijn exposeert in Nederlands Leder en Schoenen Museum

In het Nederlands Leder en Schoenen Museum in Waalwijk is vanaf eind januari een speciale selectie van het werk van schoenenontwerpster Roswitha van Rijn te bewonderen.

In de nieuwe mini-expositie De Microkosmos worden van 30 januari tot en met 3 april 2011 veertig van haar meest exclusieve ontwerpen getoond.

Roswitha van Rijn staat bekend om haar avant-gardistische creaties. Haar werk is geïnspireerd door modetrends, natuur en de rol die de maatschappij daarin speelt. Zo heeft ze pumps ontworpen waar letterlijk een varkenshak onder zit, maar ook schoentjes met schubben, een schoen als muilkorf, laarzen met vleugels, benen omhuld door fazantenhuiden en western boots met een echte ratel gemaakt van een ratelslang. Af en toe gebruikt de ontwerpster bont, maar dit zijn altijd resthuiden. Het dier is dus gedood voor consumptie en niet voor de vacht.

Wolfboots
Naast haar couturewerk zal nog een tweede lijn getoond worden in het Nederlands Leder en Schoenen Museum: Wolfboots. Deze lijn is geïnspireerd op Van Rijns Indiaanse verloofde. indiaan. De Wolfboots zijn erg populair en worden zelfs besteld door supermodel Erin Wasson en de fashion editor van Vogue Italia, Roberto Croci.

Ervaring
Van Rijn draait al langer mee in de Nederlandse modewereld, zo was ze onder andere één van de deelnemers aan het project Red Light Fashion op de Amsterdamse Wallen. Ook werkte ze mee aan de catwalkshows van Mada van Gaans, Conny Groenewegen en Edwin Oudshoorn en heeft ze diverse nationale en internationale tentoonstellingen op haar naam staan. Haar werk was eerder te bezichtigen in de expositie Bloedmooi in Historisch Museum Schielandshuis te Rotterdam en in het Fashion Institute of Technology (FIT) in New York.

Op het moment werkt van Rijn nog aan een nieuw project dat de eyecatcher van de nieuwe expositie moet worden.