TOP

Conservator Inge Specht verlaat Schoenenkwartier

Meer dan 25 jaar was ze een van de vaste gezichten van het voormalige Nederlands Leder en Schoenen Museum en diens opvolger, het Schoenenkwartier. Nu kondigt conservator Inge Specht haar vertrek bij het museum aan.

Foto: Schoenvisie

Inge Specht stopt half april als conservator en museumcoördinator bij het Schoenenkwartier. Met haar vertrek verliest het museum in Waalwijk een boegbeeld. Specht was 26 jaar aan het Schoenenkwartier en diens voorganger, het Nederlands Leder en Schoenen Museum, verbonden. Hier hield ze zich bezig met het behoud, het beheer en het uitbreiden van de collectie. Ze speelde een grote rol bij het opzetten van het nieuwe museumconcept aan het Raadhuisplein en bijzondere wisselexposities als Put on your red shoes.

‘Kers op de taart’

“Nu heb ik het besluit genomen om mijn talenten op nieuwe manieren te gaan benutten”, meldt ze op Linkedin. “Ik heb een enorme lading theoretische én praktische kennis opgedaan: niet alleen over schoenen en de Langstraat, maar ook over het neerzetten van een aansprekend museumconcept. Het Schoenenkwartier is de kers op mijn professionele taart.”

Specht gebruikt de komende twee maanden om een aantal projecten bij het Schoenenkwartier af te ronden. Wat ze daarna gaat doen, laat ze in het midden. Maar, schrijft ze: “Ik bruis van de plannen en maak jullie daar graag op een later moment deelgenoot van.” Ze was op het moment van schrijven niet bereikbaar voor nadere toelichting.

Roerige tijd

Spechts aankondiging komt een paar maanden na het veelbesproken vertrek van oud-directeur Anouk van Heesch, en twee weken nadat het Schoenenkwartier bekendmaakte met een nieuwe Raad van Bestuur én extra subsidie het nieuwe jaar in te gaan. Daarmee werd het pas geopende museum behoed voor een dreigend begrotingstekort.