TOP

Dr. Martens relocate Kalverstraat store

Dr. Martens opende een nieuwe winkel in Amsterdam en verplaatst zich een paar deuren verder vanaf de vorige locatie in de Kalverstraat. Op Kalverstraat 115 is nu de volledige collectie schoenen en accessoires van Dr. Martens te vinden, van klassieke modellen tot de nieuwste releases.

Beeld: Dr. Martens


Net zoals bij elke winkel, legt Dr. Martens graag een lokale verbinding met de creatieve gemeenschap. Daarom heeft Dr. Martens, de Nederlandse kunstenaar, illustrator en stripromanschrijver Floor van het Nederend, gevraagd om een muurschildering van 4 meter hoog te maken. Floor staat bekend om zijn werk met diverse creatieve instellingen en personen, zoals het Van Gogh Museum, Paradiso en Pepijn Lanen. Zijn kleurrijke muurschildering brengt het iconische Dr. Martens Originals 1460 veterlaarsje tot leven in een psychedelisch landschap.  

Het interieur van de winkel is in samenwerking met Studio OL3 uit Manchester tot stand gekomen. De ruimte van 108m² is ontworpen volgens het kenmerkende retaildesign van het merk, met het herkenbare gele en zwarte kleurenpalet, eikenhouten vloeren en de warme, subtiele verlichting. De winkel is van maandag tot en met zaterdag geopend van 10:00 tot 19:00 uur. Met uitzondering van donderdag, dan is de winkel tot 20:00 uur open en op zondag is de winkel van 12:00 tot 18:00 uur geopend.