TOP

DR Shoes vraagt surseance van betaling aan

De Britse leverancier DR Shoes van de schoenenmerken Nanny State en Babycham heeft donderdag 28 juli surseance van betaling aangevraagd. Dat meldt het Britse vakblad Drapers.

Het echtpaar Daren en Tracey Roe, die het bedrijf DR Shoes in 2001 oprichtten, hebben PricewaterhouseCoopers gevraagd om het proces af te handelen. Volgens de curator wordt er gewerkt aan een doorstart.

DR Shoes verkocht schoenen van de merken Babycham en Nanny State aan grote webwinkels als Asos, maar ook aan  zelfstandige schoenenzaken- en ketens. In het verleden verkocht DR Shoes ook de merken Dunlop en Jump, maar het is onbekend of dit nog het geval is.

Volgens Drapers startte DR Shoes vorig jaar met de verkoop van haar producten via de online schoenen- en handtassenshop Javari.co.uk van Amazon. In deze webwinkel werden de schoenen vaak met korting aangeboden.

Orders geannuleerd
Een retailmanager zegt dat zijn bedrijf gestopt is met het bestellen van de DR Shoes-merken: “We hebben onze toekomstige orders geannuleerd, omdat ze via Javari gingen verkopen. Ook andere retailers hebben afscheid van deze merken genomen, omdat Amazon de schoenen voor lagere prijzen aanbiedt. Dat heeft DR Shoes geen goed gedaan.”

In de Benelux worden Babycham en Nanny State door Frest Footwear vertegenwoordigd.