TOP

Plastische chirurgie voor mooiere voeten

Steeds meer vrouwen laten zich aan hun voeten opereren zodat ze schoenen met smalle, hoge hakken beter passen. Vooral in Los Angeles zijn deze ingrepen momenteel erg populair.

De voetoperaties zorgen niet voor extra comfort tijdens het lopen op hoge hakken. Doel van de ingreep is om de voet mooier te maken en de voet beter in smalle schoenen te laten passen.

Assepoester-procedure
Zo worden tijdens de zogenaamde Assepoester-procedure knobbels op de voet verwijderd en worden de voeten smaller gemaakt. Tijdens de ingreep ‘de perfecte tien’ worden de tenen verkort en recht gezet, zodat de voeten mooier uitkomen in bijvoorbeeld schoenen met open neuzen of slippers.

Botox voor de voeten
Een andere ingreep die volgens De Telegraaf steeds vaker voorkomt, is de ‘kusseningreep’ waarbij vet uit de onderbuik wordt gehaald en in de bal van de voet wordt gespoten. Dit moet voor meer comfort zorgen tijdens het lopen op hoge hakken. Ook wordt het spierverslappingsmiddel botox steeds vaker voor voeten gebruikt. Dit populaire middel helpt tegen overmatige zweetvoeten en voetschimmels.

36 miljoen euro
In  de Verenigde Staten is plastische chirurgie voor de voeten steeds populairder, maar ook in het Verenigd Koninkrijk laten steeds meer vrouwen zich aan hun voeten opereren. Daar geven vrouwen volgens De Telegraaf 36 miljoen euro per jaar uit om medische problemen, ten gevolge van hoge hakken, te verhelpen.