TOP

‘E-commerce groeit in 2011 met 19 procent’

Wereldwijde inkomsten via e-commerce zullen de komende jaren explosief toenemen naar een bedrag van 963 miljard dollar. Ook het aantal mensen dat artikelen online koopt zal stijgen. Dit blijkt uit onderzoek van de investeringsbank J.P. Morgan.

In 2011 zullen de wereldwijde inkomsten via e-commerce met bijna 19 procent stijgen naar een bedrag van 680 miljard dollar. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Amerikaanse investeringsbank J.P. Morgan. In 2012 zal er volgens J.P. Morgan bovenop de 19 procent groei van dit jaar, nog eens wereldwijd een groei van 20,6 procent gerealiseerd worden. In 2013 wordt er een groei van 17,4 procent verwacht. In totaal komen de inkomsten uit e-commerce in 2013 uit op 963 miljard dollar.

Het aantal webconsumenten neemt toe
Niet alleen de inkomsten via e-commerce nemen de komende jaren toe. Ook het aantal mensen dat artikelen online koopt, stijgt. Uit de analyse van J.P. Morgan blijkt dat momenteel 38 procent van de totale wereldbevolking minimaal één keer per maand online winkelt. Daar tegenover staat dat 12 procent van de bevolking nooit iets op internet koopt. In 2007 was dit nog 20 procent.

E-commerce
E-commerce is een verzamelnaam van alle manieren waarop via computernetwerken handel bedreven kan worden. Voorbeelden van electronic commerce zijn: afzet creëren via webwinkels, online advertentie-inkomsten of digitale factureringsdiensten.