TOP

Eigenaar Tod’s investeert 25 miljoen in Colosseum

Diego Della Valle, eigenaar van Tod's, investeert 25 miljoen euro in de restauratie van het Colosseum in Rome. De stad Rome heeft het aanbod van Della Valle geaccepteerd.

Diego Della Valle verwacht wel dat ook andere ondernemers zullen bijdragen aan het project. De oude Romeinse arena is helemaal zwart van vervuiling en er vallen regelmatig brokken steen naar beneden door de trillingen van de nabijgelegen metrolijn.

“Een monument dat Italië wereldwijd vertegenwoordigt moet gerestaureerd worden,” aldus de eigenaar van Tod’s. “Ons bedrijf, dat ‘Made in Italy’ vertegenwoordigt, zegt: ‘Als je ons nodig hebt, dan zijn we er’.”

Nachtmerrie
Verwacht wordt dat de werkzaamheden eind 2011 van start gaan. Het project zal ongeveer 2,5 jaar duren. Tijdens de restauratie is het monument geopend voor publiek.

“Dit is het einde van een nachtmerrie,” reageert de burgemeester van Rome, Gianni Alemanno. Italië heeft een chronisch gebrek aan gelden om het artistieke en archeologisch erfgoed van Italië te onderhouden en beschermen. De private sector helpt door belangrijke restauraties te sponsoren.