TOP

Renée Toft Simonsen wint Ecco Walk In Style Award 2011

Het Deense schoenenmerk Ecco heeft op 1 februari de vierde Walk In Style Award uitgereikt. De Nederlandse actrice Hanna Verboom was één van de vijf genomineerden. Winnares is het voormalige Deense model Renée Toft Simonsen.

De award wordt sinds 2008 uitgereikt aan vrouwen die andere vrouwen inspireren met hun moed en levenslust. De winnares kan de geldprijs van 33.500 euro doneren aan een goed doel.

Renée Toft Simonsen ontving de award uit handen van de ceo van Ecco, Dieter Kasprzak, in het stadhuis van Kopenhagen, in aanwezigheid van zo’n 350 Deense en internationale journalisten en andere gasten. De avond werd gepresenteerd door de Deen Ole Henriksen, oprichter van het gelijknamige cosmeticamerk in Los Angeles. Speciaal voor de prijsuitreiking droeg hij een paar hooggehakte rode pumps met veren.  

Hanna Verboom
Actrice Hanna Verboom, bekend van onder andere de Net 5-serie De Co-Assistent en de BNN-serie Feuten, was genomineerd vanwege haar inzet voor haar stichting Cheruto en haar betrokkenheid bij de oprichting van Get It Done, een ‘community’ voor directe ontwikkelingshulp, waarbij gebruikt gemaakt wordt van social media als Hyves en Facebook.

Hanna Verboom: “Voorop staat dat ik het fantastisch vind dat Ecco met deze award de aandacht vestigt op ontwikkelingswerk en vrouwen die zich daar met hart en ziel voor inzetten. Het is prachtig wanneer een modemerk in de maatschappij investeert en daarmee ook een verantwoordelijke rol inneemt. Natuurlijk had ik liever gewonnen, dat spreekt voor zich. Een grote troost is dat alle vijf genomineerden prachtige projecten ondersteunen en dat de winnares het geld en de prijs dubbel en dwars verdient.”

Geweldig voorbeeld
De jury bestaande uit hoofdredacteuren Camilla Lindemann (IN, Denemarken), Ellen Arnstad (Henne, Noorwegen), Linda Grahn (Damernas Värld, Zweden) en Ester Strerath (Für Sie, Duitsland) en Anouk van Ree (Jan Magazine, Nederland) en de hoofdontwerper van Ecco, Ejnar Truelsen, koos Renée Toft Simonsen unaniem als winnares. Volgens hen is Renée Toft Simonsen een geweldig voorbeeld voor andere vrouwen.

Renée Toft Simonsen groeide op met gescheiden ouders. Na haar succesvolle carrière als model, richtte Renée zich op het verbeteren van relaties. Als psychologe, auteur en via haar liefdadigheidswerk probeert ze de moeilijkheden bij het opgroeien om te zetten in iets positiefs en leerzaams.

Zo hielp ze de Deense afdeling van de internationale ontwikkelingorganisatie Plan op te zetten. Ook lanceerde ze een internetsite waarin advies wordt gegeven aan gescheiden ouders en hun kinderen.

Genomineerden
Naast Hanna Verboom en de winnares, waren Emma Sjöberg Wiklund uit Zweden, Cornelia Poletto uit Duitsland en Cecilie Skog uit Noorwegen voor de prijs genomineerd.

De prijsuitreiking vond plaats na een modeshow waarin een glimp van de damescollectie voor de herfst/winter 2011-2012 op de catwalk te zien was. Voor de drie thema’s: ‘Red Passion’, ‘Forest Future’ en ‘Nordic Grunge’ waren een aantal speciale showschoenen gemaakt. Uffe Buchard and Kim Grenå, de oprichters van het tijdschrift Dansk, bedachten het concept oor de show.