TOP

Engelen Schoenen failliet verklaard

Familiebedrijf Engelen Schoenen, dat al 116 jaar bestaat, is afgelopen dinsdag 4 februari 2020 failliet verklaard. Momenteel worden de mogelijkheden voor een doorstart onderzocht.

Schoenenketen Engelen Schoenen, met vestigingen in Zwolle, Zutphen, Amersfoort, Doetinchem en Deventer, is afgelopen dinsdag failliet verklaard. Curator Michiel Vriezekolk bekijkt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart: “Er hebben zich al verschillende partijen gemeld. De gesprekken zijn echter nog in de beginstadia dus we kunnen er nog niet heel veel over zeggen.”

Moeilijke markt

De reden voor het faillissement ligt volgens Vriezekolk bij verschillende oorzaken: “Wat ik van Theo Engelen (eigenaar van Engelen Schoenen, red.) begreep, is dat de markt gewoonweg heel moeilijk is. Het bedrijf heeft van alles geprobeerd om het tij te keren maar het was niet meer te doen.” De schoenenketen slankte het winkelbestand eerder al af van vijftien naar vijf winkels, maar dat bleek niet genoeg.

Webshop

Voorlopig blijven de winkels nog open, de webshop wordt ook zo snel mogelijk gesloten. Vriezekolk hoopt zo snel mogelijk meer duidelijk te hebben over een eventuele doorstart: “Dat moet binnen twee weken duidelijk zijn.”

Over Engelen Schoenen

Engelen Schoenen werd in 1904 opgericht in Zutphen. In 1995 werd het overgenomen door drie zonen en sinds 2017 staat Theo Engelen aan de leiding. De keten heeft vijf winkels, in Zwolle, Zutphen, Amersfoort, Doetinchem en Deventer en bedient met merken als Van Bommel en Nike de bovenkant van de markt. De winkels verkopen zowel vrouwen-, mannen- als kinderschoenen.