TOP

Expositie ambachtelijk schoenmaken in Museum Boijmans Van Beuningen

In het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam opent op 9 maart 2013 de tentoonstelling 'Hand Made: Lang leve het ambacht'.

Het handgemaakte product ambachtelijke technieken staan centraal in deze expositie. Van 9 maart tot en met 20 mei 2013 vinden er in Museum Boijmans Van Beuningen verschillende demonstraties en workshops van vaklieden plaats.

DHTA
De docenten en studenten van de Dutch Health Tec Academy (DHTA) geven van 13 tot en met 20 mei demonstraties ambachtelijk schoenmaken. Zij zullen een week lang in de werkplaats van het museum aanwezig zijn om bezoekers alle aspecten van het ambachtelijk schoenmaken te tonen.  

Sneakers
Speciaal voor de tentoonstelling Hand Made maakten de studenten van de Dutch Health Tec Academy sneakers met ambachtelijke technieken. Deze sneakers zijn te zien in de werkplaats van het museum. De begeleidende film is gemaakt door Thijs Adriaans.

Opleiding
DHTA voorziet inmiddels ruim 25 jaar in verschillende opleidingen schoentechniek. Binnen de opleiding Industrial Footwear Design leren studenten het ontwerpen van schoenen voor de industrie en alles wat met productie te maken heeft. In de cursus Ambachtelijk Schoenmaken komen de tien belangrijkste basismodellen voor schoenen en de verschillende maakwijzen ervan aan bod.